Våra behandlingar

Hos oss får du hjälp med en stor variation av behandlingar. Allt från en ordinarie undersökning till avancerade kirurgiska ingrepp. Och du, vi är flerspråkiga och behärskar bland annat engelska, arabiska och assyriska. Varmt välkommen till din tandläkare på Kungsängen i Jönköping!

Undersökning

Regelbundna undersökningar hos tandläkare kan både förebygga framtida tandsjukdomar samt främja oral munhälsa som i sin tur ger en ökad livskvalité. Vid en undersökning hos tandläkaren ingår oftast fyra röntgenbilder samt lättare puts och polering av tänder.

Ni är varmt välkomna till oss för direkt bokning via hemsidan för er tandundersökning. Vårt mål är att ta hand om din orala hälsa och ditt leende!

Läs mer om våra behandlingar

Lagningar

Ett omfattande kariesangrepp bör behandlas för att tanden inte ska förlora sin vitalitet. Lagning av tandkavitet ”hål” sker efter en noggrann undersökning av behandlande tandläkare med kliniska fynd som radiologiska hjälpmedel. Oftast krävs bedövning av tanden innan påbörjad lagning.

Vid frågor eller funderingar är ni varmt välkomna för bokning av konsultationstid.

Akuta besvär

Vårt mål är att kunna erbjuda dig en akuttid samma dag. Det kan vara tandvärk eller en fraktur.

Vid frågor eller funderingar är ni varmt välkomna för bokning av akuttid.

Tandhygienist

Minst en gång per år bör du avlägsna plack och tandsten för att förebygga tandsjukdomar och bibehålla en god munhälsa.

Krona och fasad

Efter en omfattande skada på tandsubstansen kan den drabbade tanden återskapas i både funktion och form med hjälp av specialutbildade tandtekniker. De återskapar tanden med keramiskt biokompatibel material som tandläkaren sedan sammanbinder till tanden vid namnet porslinkrona eller porslinfasad.

Vid frågor eller funderingar är ni varmt välkomna för bokning av konsultationstid.

Tandreglering SPARK

SPARK är en tandregleringsapparatur med platsskenor som förflyttar dina tänder till önskad position. Metoden kan användas på barn som vuxna, Skenorna är anpassade efter dina tänder och ska bäras minst 22 timmar/dygn. Behandlingstid och kostnad varierar beroende på bett och antal skenor. Välkommen in till oss för bokning av konsultationstid.

Vi är en specialist tandläkarklinik inom tandreglering med osynliga skenor.

Läs mer om behandlingen här.

Proteser

En tandprotes ersätter helt eller delvis förlorade tänder. En hel tandprotes ersätter en hel tandrad medan en delprotes ersätter en eller flera tänder. Under behandlingstiden kan tandköttet och käkbenet påverka formen under läkningstiden och för att passformen ska bli perfekt krävs finjusteringar hos tandläkaren. Tandprotesen är avtagbar.

Tandblekning

Med individuellt framtagna blekskenor kan du bleka dina tänder och få både vitare och glänsande tänder. Vi använder blekningsmedlet Opalescense som både stärker den kemiska sammansättningen på tanden samt minimerar skador på varken tand och omgivande vävnad. Välkommen in till oss för bokning av konsultationstid.

Bettskenor

Om du har problem med tandpressning, tandgnissling eller är trött i käkarna och upplever smärta när du gapar eller tuggar kan du behöva en bettskena som avlastar trycket från käkmusklerna. Med en individuellt utformad bettskena kan du rädda dina tänder. Bettskenan ska användas nattetid.

Implantat och bro

För att ersätta förlorade tänder  med fastsittande tandersättning finns det fler alternativ som t.ex. implantat eller bro. Implantat är en artificiell biokompatibel skruv gjord av titan som i sin tur kan intergreras i käkbenet. Implantatskruven som vi använder oss av på kliniken är från det världsledande implantatsystemet Straumann. Bro innebär en artificiell konstruktion som cementeras på förpreparerade granntänder. För mer information är ni välkomna att boka en konsultationstid.

Rotfyllning

En rotfyllning kan behövas om tandens pulpa är drabbad av en omfattande kariesinfektion eller om det har uppstått en infektion i roten.

Vid frågor eller funderingar är ni varmt välkomna för bokning av konsultationstid.

Tandutdragning och kirurg

Vi utför tandutdragning och visdomstandskirurgi för tänder som är utsatta för trauma, inflammation, komplikation med visdomständer, större kariesangrepp, tandlossning eller annan skada. Innan behandling ser vi alltid över vilka alternativ som finns för att rädda tanden. Det är viktigt att hålla rent i munnen efter behandlingen.